Katarina Persson

Jag är en skönsjungande kyrkomusiker från västkusten som också har en utbildning som gymnasielärare i ämnena musik och engelska. Under senaste årens skrivarkurser och genomläsning av ett gäng skrivhandböcker, förvandlade jag samtidigt min frimärksstora radhusträdgård till en botanisk sådan. Under första skrivkursen, då jag började skriva om mitt manus på sociala medier, fick jag verklig tro på mitt skrivande. Att det inte bara var för skrivbordslådan, eller i mitt fall, snygga pärmar i bokhyllan. Kursen gav mig verktyg och tips, jag fick skrivarvänner och den skjuts jag behövde för att komma i mål. Familj och vänner har varit till stor hjälp, till och med författarkatten Kerstin hjälper till ibland. 

Jag har alltid läst och skrivit. I mellanstadiet läste läraren högt för klassen ur den science fictionbok jag skrev om planeten Kellus. Andra världar och universum har alltid varit min grej. När jag stötte på genren paranormal romance, hittade jag den nisch där min livliga fantasi kunde få fritt spelrum.  

Det sägs att man ska skriva den bok man saknar, så det har jag gjort. “Ditt tysta hjärta” är en paranormal romance. I centrum står Kat, människa med stort hjärta, envishet och hunger efter rättvisa och mat, och Andrew, soldaten som blev vampyr mot sin vilja. Deras första möte sker på ett slott i Skottland, när den organisation som beskyddar mänskligheten från vampyrer och deras grupperingar, träffas för överläggningar. Den här boken är för dig som, liksom jag, tycker om att drömma dig bort i fantasierna om hur verkligheten skulle kunna vara.