Marlene Idensjö

Vår mångsysslare Marlene har lärt sig måla i olja under vägledning av konstnär Adine Ozolins och fortsätter med liv och lust att utveckla sitt skapande. Det har hon gjort bland annat genom att studera design vid Grafiska Akademin, och är nu i full färd med att lära sig webbdesign. Här på förlaget kommer du att möta henne under arbetet med ditt manus, hon är gladeligen såväl bollplank som vägledare. När det sedan är dags att designa bokomslag, är hon full av både entusiasm och idéer!

Det här är vad hon vill att du ska veta om henne:

Skapa, med nästan vilka material som helst. Lära mig. Helst om allt, det vore väldigt trevligt! Det är två av mina absoluta favoritsaker, mer om det snart.  
 Om jag nu ska beskriva vad som får mig att villigt stiga upp på morgonen, så har jag faktiskt en riktigt lång lista. Några av de saker som står högst upp är förstås mina barn, för jag har det nämligen så fint att jag lyckades få de bästa i världen! En annan mycket konkret orsak till uppstigning är vår kärlekskranka katt. Han tar liksom inte ett nej. Med honom efter, jämte, på, blir livet generellt sett gott. En perfekt ledig dag spenderas alltid med god mat, en god bok som antingen avlyssnas eller läses (att jag älskar böcker hade du väl redan listat ut?), promenad som gärna får leda till kolonilotten (blommor står också högt på listan!) och ibland står längtan till sällskap, ofta till att få rå om mig själv.   
 

Mina inre världar är nämligen nästan oändliga och, är man nu insnöad på sci-fi som jag är, så finns ingenting som är omöjligt! Jag är ganska nöjd med att gå runt i min värld, dividera med mig själv. Den där kombinationen av drömmerier, vetgirighet och kreativitet, jag gissar att det är skälet till den obestridliga längtan efter att skapa. Det har alltid funnits med mig både som en källa till glädje och meningsfullhet. Så var har den kreativa vetgirigheten lett mig? Jag målar tavlor i olja och akryl, tvinnar ljuvliga träd av metalltrådar, gör figurer (läs, drakar) i papier maché, knyter makramé, mest blir det amplar till mina kära växter. Har utbildat mig inom grafisk design och just nu har jag börjat gå en krokikurs! Du hör ju själv, klart jag måste göra något vettigt av min skapar- och läslust! Så vad är väl bättre än att bli del av ett bokförlag med några utav mina käraste vänner? Det kan jag berätta för dig; inte mycket! För det här, det är en ny favoritsak!