Våra författare

Sofie Gustafsson

Sofie Gustafsson

Mitt namn är Sofie Gustafsson och jag är en kvinna på 37 år. Jag bor i ett litet hus ute på landet tillsammans med min man och våra två barn. På fritiden tränar jag styrkelyft, tar hand om mina djur och spelar även en del datorspel.

Jag var i min ungdom aldrig riktigt förtjust i att varken läsa eller skriva. Då jag alltid har varit en tjej full av energi, så har jag inte riktigt haft ro till det. Däremot har jag alltid älskat att se på filmer och serier.

Mitt stora intresse för böcker började egentligen för sådär femton år sedan, då jag var gravid med min första son. Jag blev tipsad av min mamma om att läsa serien, ”Sagan om Isfolket”, av Margit Sandemo. Jag gav läsningen en chans och fastnade direkt. Pocketböckerna slukade jag under bara ett par veckor, och efter det så växte mitt stora intresse för böcker.

Jag älskade att läsa, älskade att försvinna in i bokens värld och drömma mig bort i den. Jag kunde sluka en pocketbok under bara en kväll, för att sedan börja på en ny dagen efter. Det var helt otroligt.

Efter flera år av läsande hade jag en dröm att faktiskt få skriva en egen bok. Och det var sommaren 2021 som min dröm äntligen blev sann. Min lillasyster tipsade mig nämligen om en App där man både kunde skriva och publicera e-böcker, Wattpad. Jag laddade såklart ner denna App och började genast att skriva i den.

Idag, ca 3 år senare har jag skrivit över 25 st.  böcker/noveller. De flesta utav dessa är serier, och de är alla inom genren Romantik, Erotik och Fantasy.

Anna Sivenius Rattigan

Anna Sivenius Rattigan

Anna heter jag och bor med make och våra tvillingpojkar på landet utanför Löberöd i Skåne. På landsbygden får jag ro i själen. Irland har jag en särskild koppling till. I början av vuxenlivet spenderade jag tre år där och träffade även min man. Det finns mycket med den gröna ön som inspirerar, inte minst musiken och naturen.

Drömmen om att skriva böcker började i sexårsåldern när jag fantiserade om att bli äventyrsförfattare. Inspirationen kom från Fem-böckerna och Black Beauty. Ytterligare ett frö såddes när jag vann högstadieskolans uppsatstävling.

Skrivarlusten blev inte mindre när åren gick, tvärtom. Under sommaren 2020, mitt under pandemin, sa jag upp mig från min psykologtjänst och startade eget med syfte att skapa tid för skrivandet. Fantasy, eller snarare urban fantasy och skräck, är genrer som lockar. Stephen King och John Ajvide Lindqvist är inspirationskällor. Läskigheter som händer i vår verklighet och tangerar det övernaturliga triggar min kreativitet. Berättelserna får gärna handla om det sköra i oss och om kärlek i olika former, något jag gärna väver in.

Odödlig själ är andra delen av en planerad trilogi, där läsaren får följa Hanna och hennes liv som tävlingsryttare på Österlen. Hennes värld vänds upp och ner i mötet med en minst sagt udda befolkning, undangömda i ett naturreservat.

Jag ser fram emot att få fortsätta skapa berättelser som med hjälp av fantastiken och det mystiska håller läsaren på tårna.”