Våra författare

KATARINA PERSSON

Jag är en skönsjungande kyrkomusiker från västkusten och har även en utbildning gymnasielärare; i ämnena musik och engelska. Under senaste årens skrivarkurser och genomläsning av ett gäng skrivhandböcker, förvandlar jag samtidigt min frimärksstora radhusträdgård till en botanisk sådan. Under första skrivkursen, då jag började skriva om mitt manus på sociala medier, fick jag verklig tro på mitt skrivande. Att det inte bara var för skrivbordslådan, eller i mitt fall, snygga pärmar i bokhyllan. Kursen gav mig verktyg och tips, jag fick skrivarvänner och den skjuts jag behövde för att komma i mål. Familj och vänner har varit till stor hjälp, till och med författarkatten Kerstin hjälper till ibland. 

Jag har alltid läst och skrivit. I mellanstadiet läste läraren högt för klassen ur den science fictionbok jag skrev om planeten Kellus. Andra världar och universum har alltid varit min grej. När jag stötte på genren paranormal romance, hittade jag den nisch där min livliga fantasi kunde få fritt spelrum.  

Det sägs att man ska skriva den bok man saknar, så det har jag gjort. “Ditt tysta hjärta” är en paranormal romance. I centrum står Kat, människa med stort hjärta, envishet och hunger efter rättvisa och mat, och Andrew, soldaten som blev vampyr mot sin vilja. Deras första möte sker på ett slott i Skottland, när den organisation som beskyddar mänskligheten från vampyrer och deras grupperingar, träffas för överläggningar. Den här boken är för dig som, liksom jag, tycker om att drömma dig bort i fantasierna om hur verkligheten skulle kunna vara.  

ELIN OLAUSSON

Jag bor i ett hus på landet i Värmland, med skogen alldeles utanför fönstret. Att läsa och skriva är det bästa jag vet, men jag ägnar också mycket tid åt bakning, handarbete och gamla svartvita filmer. Eftersom jag är en kattmänniska som inte har något eget husdjur, tenderar jag att smyga in katter i många av mina berättelser. Det ligger alltid minst en bok på mitt nattduksbord (eller i telefonen/läsplattan) och jag läser jämt. Helst skräck, klassiker, pusseldeckare, psykologiska thrillers och romaner med ett vackert språk. Några av mina favoritförfattare är Selma Lagerlöf och Shirley Jackson.

Skrivandet blev tidigt en del av mitt liv, och jag skrev långa, gärna historiska, berättelser om kärlek och ondska. 2005 debuterade jag med novellsamlingen Slottet Synd. Efter det hände inte så mycket, förrän jag 2017 började publicera romance på engelska under pseudonymen Elvira Bell. Jag har i nuläget gett ut sex romanceböcker med fokus på queera karaktärer, och fler är förhoppningsvis på gång.

De senaste åren har jag fokuserat mycket på skräcknoveller, i huvudsak på engelska, och jag har haft turen att bli utgiven i många olika tidskrifter och antologier. 2022 utkom novellsamlingen Growth, och 2023 kom Shadow Paths.

Gnistregn är första delen i trilogin Bruket, en romantisk fantastikserie om svensk folktro och om människorna i ett litet samhälle i Bergslagen. Den är kanske det mest lättsamma jag har skrivit, med karaktärer som ligger nära hjärtat, och jag är så otroligt glad över att den ska få komma ut i världen och bli läst.

ELIN JÄVERBRANT

Mitt namn är Elin Jäverbrant. Jag är en kvinna på 29 år, som bor nere i Skåne med sambo och två barn. Jag jobbar som kock om dagarna och skriver på den tiden som finns över. Fritidsintressen är att måla och baka, ju mer kreativ jag får vara desto bättre mår jag.

Jag har alltid älskat att läsa och har slukat bok efter bok sedan jag var barn. Känslan att få drömma sig bort till en helt annan värld, uppleva äventyr och världar som bara går att finna i böckerna. Under tonårstiden började jag att skriva, en kul grej som egentligen inte ledde någonstans. Men det blev ändå början på något som skulle förändra mitt liv. Jag gjorde flera försök, för vem kunde skriva en bok bättre än den som har läst massvis? Fantasymanuset jag började med då ligger fortfarande halvfärdigt kvar, det väntade förgäves på att jag skulle plocka fram det och bli klar. Det blev inte så…

När jag fick barn blev prioriteringen annorlunda. Det var inte förrän jag fick barn nummer två som jag bestämde mig på allvar att ta upp skrivandet igen. Min första novell föddes och det var då jag fick smak för mer.

Tidigare har jag gett ut två noveller och en ungdomsbok. Nu ska jag äntligen ge ut min första vuxenbok i genren feelgood. Något jag bara kunde drömma om som ung, alla drömmar kan bli verkliga om man verkligen vill uppnå dem.

SOFIE GUSTAFSSON

Mitt namn är Sofie Gustafsson och jag är en kvinna på 37 år. Jag bor i ett litet hus ute på landet tillsammans med min man och våra två barn. På fritiden tränar jag styrkelyft, tar hand om mina djur och spelar även en del datorspel.

Jag var i min ungdom aldrig riktigt förtjust i att varken läsa eller skriva. Då jag alltid har varit en tjej full av energi, så har jag inte riktigt haft ro till det. Däremot har jag alltid älskat att se på filmer och serier.

Mitt stora intresse för böcker började egentligen för sådär femton år sedan, då jag var gravid med min första son. Jag blev tipsad av min mamma om att läsa serien, ”Sagan om Isfolket”, av Margit Sandemo. Jag gav läsningen en chans och fastnade direkt. Pocketböckerna slukade jag under bara ett par veckor, och efter det så växte mitt stora intresse för böcker.

Jag älskade att läsa, älskade att försvinna in i bokens värld och drömma mig bort i den. Jag kunde sluka en pocketbok under bara en kväll, för att sedan börja på en ny dagen efter. Det var helt otroligt.

Efter flera år av läsande hade jag en dröm att faktiskt få skriva en egen bok. Och det var sommaren 2021 som min dröm äntligen blev sann. Min lillasyster tipsade mig nämligen om en App där man både kunde skriva och publicera e-böcker, Wattpad. Jag laddade såklart ner denna App och började genast att skriva i den.

Idag, ca 3 år senare har jag skrivit över 25 st.  böcker/noveller. De flesta utav dessa är serier, och de är alla inom genren Romantik, Erotik och Fantasy.

ANNA SIVENIUS RATTIGAN

Anna heter jag och bor med make och våra tvillingpojkar på landet utanför Löberöd i Skåne. På landsbygden får jag ro i själen. Irland har jag en särskild koppling till. I början av vuxenlivet spenderade jag tre år där och träffade även min man. Det finns mycket med den gröna ön som inspirerar, inte minst musiken och naturen.

Drömmen om att skriva böcker började i sexårsåldern när jag fantiserade om att bli äventyrsförfattare. Inspirationen kom från Fem-böckerna och Black Beauty. Ytterligare ett frö såddes när jag vann högstadieskolans uppsatstävling.

Skrivarlusten blev inte mindre när åren gick, tvärtom. Under sommaren 2020, mitt under pandemin, sa jag upp mig från min psykologtjänst och startade eget med syfte att skapa tid för skrivandet. Fantasy, eller snarare urban fantasy och skräck, är genrer som lockar. Stephen King och John Ajvide Lindqvist är inspirationskällor. Läskigheter som händer i vår verklighet och tangerar det övernaturliga triggar min kreativitet. Berättelserna får gärna handla om det sköra i oss och om kärlek i olika former, något jag gärna väver in.

Odödlig själ är andra delen av en planerad trilogi, där läsaren får följa Hanna och hennes liv som tävlingsryttare på Österlen. Hennes värld vänds upp och ner i mötet med en minst sagt udda befolkning, undangömda i ett naturreservat.

Jag ser fram emot att få fortsätta skapa berättelser som med hjälp av fantastiken och det mystiska håller läsaren på tårna.