Samarbetspartners

Vi på Ravenheart Förlag vill presentera personerna med det lilla extra. De som vi gladeligen arbetar med och vill slå ett slag för! Våra varma rekommendationer grundas på att de uppvisar professionell skicklighet och är framstående inom sin specialitet. 

Illustratören Tord Sandström Fahlström är kanske mest känd som den kringresande cirkusartisten Caligari, men penna och papper har alltid varit kära följeslagare på hans äventyr. Han är född i Växjö, uppvuxen i Göteborg och lever nu på resande fot genom Skandinavien och spelar ca 200 föreställningar om året. 

Genom sitt arbete har han uppträtt på Sveriges alla nöjesfält, jobbat på ett smugglarfartyg i Frankrike och jonglerat på kajerna i brittiska hamnstäder. Han har uppträtt i cirkustält tillsammans med fakirer på legendariska marknadsplatser, så som Kiviks marknad. Även gjort flera timmar tv för SVT-Barnkanalen och gästat underhållningsprogram.

Vid sidan av cirkusarbetet har Tord ett stort intresse för bilder och illustration. Han har illustrerat boken ”Icelandic Folk Tales” av Hjörleifur Stéfanson, skapat en mängd kartor och bilder både till SVT och Liseberg, samt flera teckningar till rollspelsböcker och företag. Tord har precis avslutat sin del av arbetet med en sommarbok i samarbete med folkloristen och författaren Tora Wall. 

Som ytterligare ett intresse besöker han platser beskrivna i de litterära verk han själv kommit att älska, som exempel har han tillbringat natten under bar himmel i  Sherwoodskogen, spelat skedar på Tjuvarnas marknad i Alfamakvarteren och gjort en pilgrimsresa till Nya Zealand.