Våra författare

Anna Sivenius Rattigan

Anna Sivenius Rattigan

Anna heter jag och bor med make och våra tvillingpojkar på landet utanför Löberöd i Skåne. På landsbygden får jag ro i själen. Irland har jag en särskild koppling till. I början av vuxenlivet spenderade jag tre år där och träffade även min man. Det finns mycket med den gröna ön som inspirerar, inte minst musiken och naturen.

Drömmen om att skriva böcker började i sexårsåldern när jag fantiserade om att bli äventyrsförfattare. Inspirationen kom från Fem-böckerna och Black Beauty. Ytterligare ett frö såddes när jag vann högstadieskolans uppsatstävling.

Skrivarlusten blev inte mindre när åren gick, tvärtom. Under sommaren 2020, mitt under pandemin, sa jag upp mig från min psykologtjänst och startade eget med syfte att skapa tid för skrivandet. Fantasy, eller snarare urban fantasy och skräck, är genrer som lockar. Stephen King och John Ajvide Lindqvist är inspirationskällor. Läskigheter som händer i vår verklighet och tangerar det övernaturliga triggar min kreativitet. Berättelserna får gärna handla om det sköra i oss och om kärlek i olika former, något jag gärna väver in.

Odödlig själ är andra delen av en planerad trilogi, där läsaren får följa Hanna och hennes liv som tävlingsryttare på Österlen. Hennes värld vänds upp och ner i mötet med en minst sagt udda befolkning, undangömda i ett naturreservat.

Jag ser fram emot att få fortsätta skapa berättelser som med hjälp av fantastiken och det mystiska håller läsaren på tårna.”